Senatorii sălăjeni, mână largă cu banii contribuabililor

Cei 122 de senatori pe care România i-a avut în mandatul trecut au cheltuit, în luna octombrie a anului trecut, sume cuprinse între 2.640 şi 8.755 de lei pentru a-şi plăti salariaţii din birourile pe care le conduc. Potrivit unui clasament al econtext.ro, pe prima poziţie a clasamentului se situează senatorul USL Teleorman, Şerban Mihăilescu, cu 8.755 de lei, urmat fiind de colegul de partid din circumscripţia Bucureşti, Cristian Ţopescu, cu 8.365 de lei. Pe locul al treilea, cu 8.318 lei, se plasează independentul din Călăraşi, Constantin Dumitru.

La polul opus al clasamentului, cu cheltuieli de aproape trei ori mai mici decât ale “campionilor”, se află democral-liberalii Iulian Urban, senator de Ilfov şi Florin Mircea Andrei, ales de Dâmboviţa, şi reprezentantul Diasporei în Senat, USL-istul Raymond Luca.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi senatori sălăjeni din mandatul trecut – Fekete Andras şi Gheorghe Pop, aceştia se regăsesc, undeva, pe la mijlocul topului amintit. Ex-parlamentarul UDMR, Fekete Andras, a cheltuit de la bugetul de stat, în decursul lunii octombrie, peste 5.600 de lei pentru a-şi achita angajaţii din biroul senatorial, valoare ce-l plasează pe locul 40. Cu o cheltuială lunară de aproape 5.300 de lei, social-democratul Gheorghe Pop figurează pe poziţia 67 a clasamentului menţionat.

Parlamentarii români se bucură de un statut aparte. Astfel, pe lângă salarii, ei primesc bani şi sub formă de diurne, pentru cazare, transport ori telefonie mobilă, dar şi pentru biroul din circumscripţia unde a fost votat, cu tot ce cuprinde el: chirii, utilităţi, dar şi angajaţi aferenţi.

Ultimele date statistice postate pe site-ul Senatului României arată că, în octombrie 2012, Gheorghe Pop a consumat din bugetul statului peste 22.000 de lei, sumă care include indemnizaţia netă, diurna în teritoriu, diurna pentru deplasarea în Bucureşti, cazarea în Bucureşti – ce depăşeşte 7.600 de lei, transportul în ţară şi cheltuielile cu telefonia mobilă. Pentru aceleaşi “beneficii”, Fekete a consumat aproape 17.400 de lei, cheltuielile cu cazarea în luna octombrie reprezentând mai puţin de jumătate din cele ale colegului social-democrat.

One Thought to “Senatorii sălăjeni, mână largă cu banii contribuabililor”

  1. timplar angjat simex

    din acesta cauza vreti sa mariti impozitele. puscarie p capul lo.

Leave a Comment